Toisinaan intoudun kokeilemaan reseptejä, joista en tiedä yhtään mitään. Macaron-leivoksia tein muutamankin kerran ihan vain tomusokeripaketin kyljessä olleella ohjeella. Aivan vääränlaisia niistä tuli. En tiennyt, miltä niiden edes kuului näyttää, saati maistua. Tomusokeri-mantelijauhe -yhdistelmä vain kuulosti niin makoisalta, että piti kokeilla. Myöhemmin, paremmilla ohjeilla, onnistuin valmistamaan sen tyyppisiä, kuin naistenlehtien kuvissa on.

Viimeksi löysin keittokirjastani Kanapee -nimisen leivonnaisen. Aiheesta ei ollut kuvaa, joten kävin netistä tarkistamassa, ymmärsinkö edes suurin piirtein, miltä lopputuloksen pitäisi näyttää.

Tein rahkavoitaikinan omin pikku kätösin. Ohjeen mukaan se pitäisi kääriä kelmuun ja laittaa jääkaappiin. Oikaisin: Taikinakulhon virkaa toimitti Mittamari. Kannet sattuivat olemaan tallessa, joten ne vain päälle ja kylmään! Vähemmän kaatopaikkajätettä, nääs.

Seuraavana päivänä tartuin kaulimeen ja leivinalustaan, kaaviloin ja kaulin. Osasta taikinaa otin pyöreällä muotilla paloja. Kahden pyörylän väliin laitoin aroniahilloa ja koitin nipistellä reunat kiinni ja laitoin pellille leivinpaperin päälle. Loput kaulin ja taittelin -hedelmäsokeria väliin ripotellen- ohjeen mukaan. Laitoin taikinakäärön hetkeksi vielä jääkaappiin -sillävälin aronialeivokset paistuivat- ja sitten leikkasin sen siivuiksi ja paistoin. Ihan kauniita tuli. Kai ihan oikean näköisiäkin. Kun vielä kuvan osaisin lisätä.