En vieläkään tiedä, miltä kyseisten leivonnaisten pitäisi olla suutuntumalta tai maistua. Tai miten saisi sievästi aseteltua tekstin tänne.

 

Macaronit

55 g munan valkuaista

50 g mantelijauhoa (mieluiten itse jauhettua kuorituista manteleista)

100 g mansikkatomusokeria

2 rkl sokeria

 

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes taikina on kovaa ja kiiltävää. Kuppi tulee voida kääntää vääriäppäin taikinan putoamatta. Sekoita manteli-tomusokeriseos nuolijalla taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on riittävän pehmeää: voit nostaa nokareen taikinaa leivinpaperille niin, että se kauniisti leviää. Pursota leivinpaperille sopivia, samankokoisia nökkösiä. Anna levätä 30-60 min, kunnes pinnalla on "kelmu", eli sormeen ei tartu taikinaa kevyesti tökättäessä. Lämmin ympäristö nopeuttaa. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 13 minuuttia. Valmiit marengit ovat kevyitä ja irtoavat helposti paperista. Anna jäähtyä.

Täyte

125 g mascarponea

1,5 dl tomusokeria

1-2 tl limetahnaa

Sekoita aineet keskenään. Limeä maun mukaan.

Laita rumempia macaroneja pohjiksi, täytettä väliin ja kauniita macaroneja kansiksi. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa. Näitä kannattaa tehdä hyvissä ajoin, päivä-pari ennakkoon.