Tämä on helppo ja moneksi muunneltava, nopea ja taatusi maistuva! En edes tiedä monestiko olen leiponut, mutta jotain kertoo sekin, että reseptivihko aukesi kyselemättä oikeasta kohtaa. Sain reseptin serkultani, pannaan hyvä kiertoon.

 

Airin rahkatorttu

Pohja:

150 g rasvaa

1 dl sokeria

1 muna

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri sekaisin. Lisää muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, yhdistä ne taikinaan ja sekoita. Taputtele voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Täyte:

omenaa

1 maitorahka

1 dl sokeria

1-2 munaa

1-2 tl vaniljasokeria

Ripottele siivutetut omenat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada päälle. Paista 200 asteessa kypsäksi.

Variointi lähtee omenoista. Useimmiten olen tehnyt tämän persikoista, mutta myös päärynoistä. Rahkan tilalla olen käyttänyt myös ainakin turkkilaista jugurttia, mikä vain hapanmaitotuote käynee. Kerran unohdin sokerin täytteestä, eikä haitannut ollenkaan. Tämän voinee tehdä myös gluteenittomasti, ja kun tekee silikonivuokassa, ei tarvi voidella ja korppujauhottaa. Omenat voi myös laittaa päälle ja ripottaa kanelia päälle. Keksi itse lisää! Ei pidä takertua liiaksi ohjeeseen!