Kaikkia hulluja oli tänäänkin liikenteessä. Aamulla oli sumun takia huono näkyvyys ja illalla muuten pimeä. Ei huvittanut ajaa aina edes suurinta sallittua nopeutta.

Eräs vastaantulija ei osannut laittaa kaukovaloja pois, ennen kuin väläytin (pitkästi, melko lähellä) pitkiä valoja.

Yksi audisti ajoi ohi reilua ylinopeutta kotimatkallani. Arvelin vauhdin niin kovaksi, että olisi turha laittaa lähivaloja siksi pieneksi hetkeksi, kun autot ovat lähekkäin. (Mitsun valaistus ei muutenkaan huimaa päätä.) Mitä tekee Audikuski? Painaa jarrua! Mitä ihmettä!? Kun vaihdan lyhyille, hän taas painaa kaasua ja häviää mutkan taa. Käännyin seuraavasta oikealle.

En aina ole aivan mallikelpoinen kuljettaja minäkään, mutta pyrin kyllä ajamaan lakien mukaan, turvallisesti, taloudellisesti ja ennakoitavasti. [Ehkä osin siksi, että voin paremmin huomautella muille.]  Seuraavassa kiehuttavimpia tilanteita.

Turvaväliin puikkaavat. Jotkut tykkäävät ajaa vauhdilla ohitseni, mutta jäädä edelläajavan perään roikkumaan. Pääsisivät kyllä siitäkin ohi, eivätkä edes käänny seuraavasta oikealle, ja silti pitää tulla etukulmaa hipoen eteen.

Väärin ryhmittyvät. On se kumma, kun ihan pikkuruisella mautollakin pitää oikealle kääntyessä koukata keskiviivan kautta.

Keskellä tietä ajavat. Kuka heille kertoisi, että oikean puoleisesta sivupeilistä näkee, onko se reunaviiva sopivan lähellä? Yleensä he ajavat oikeassa reunassa  vain kääntyessään seuraavasta vasemmalle.

Läpiajajat. Ihan todella raivostuttaa, kun tiedän jonkun ajaneen läpi, vaikka vain pihaan /tontille ajo on sallittu (riippumatta siitä, asunko itse kyseisen tien varressa).

Väärin pysäköivät. Pienen auton ehkä vielä voi jättää vinoon ruutuun (en kehtaisi), kunhan renkaat ovat viivojen sisäpuolella. Helposti tulee ihan ääneen sanottua, kun jonkun rengas on viivan päällä tai jopa toisessa ruudussa. Käsittääkseni, mikäli parkkialueella on merkityt paikat, ei muualle saa pysäköidä. Silti liian usein moni jättää autonsa nurmikolle tai muuten häröparkkiin.

Nutaajat. Varsinkin ne, jotka sitten hyvän ohituspaikan tullen kiihdyttävät.

Mopoilijat, jotka eivät aja pientareella. Onneksi mopokorttiin tulee lisää vaatimuksia ja hintaa!

Nämä kaikki tilanteet tarkkaan ottaen olivat ihan vain sääntöjen noudattamattomuutta, johtui se sitten osaamattomuudesta tai piittaamattomuudesta. (Nutaaminen itsessään ei ole kiellettyä. Jokainen ajakoon sitä vauhtia, että tietää hallitsevansa ajoneuvonsa. Ottaisivat vielä muun liikenteen huomioon.)